Boek
Nederlands

Alles wat ik vond op het strand : roman

Cynan Jones (auteur), Manon Smits (vertaler)
+1
Alles wat ik vond op het strand : roman
×
Alles wat ik vond op het strand : roman Alles wat ik vond op het strand : roman

Alles wat ik vond op het strand : roman

Genre:
Terwijl hij in de koude zwarte Welshe nacht aan zijn visnetten sleurt, vindt een man bonkend tegen de rotsen de oplossing voor al zijn problemen. Eindelijk kan hij de belofte waarmaken die hij deed aan zijn beste vriend. Zijn zenuwen in bedwang houdend probeert hij te ontkomen aan het onstuitbare noodlot dat door zijn keuze in gang is gezet.

Cynan Jones schreef met Alles wat ik vond op
Titel
Alles wat ik vond op het strand : roman
Auteur
Cynan Jones
Vertaler
Manon Smits
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everything I found on the beach
Uitgever
[Amsterdam]: Koppernik, © 2023
131 p.
ISBN
9789083262147 (paperback)

Besprekingen

Wrakhout

De zee geeft en neemt, maar wat moet een visser met dit vergiftigd geschenk? Minimalist Cynan Jones distilleert een krachtige roman uit een simpel dilemma.

Met enige verbazing vist Hold de spinkrabben uit zijn netten. Hoewel de schaaldieren nog niet volgroeid zijn, is het veel te vroeg op het seizoen. Zou de zee dan toch opwarmen, denkt hij terwijl hij aan boord vis fileert. Tegelijk weet hij dat de zee geen regels kent: je weet nooit wat ze van plan is en je moet altijd op je hoede blijven, maar als je haar respecteert, kan ze gul zijn.

Hold heeft grotere zorgen dan het klimaat. Na het overlijden van zijn vriend Danny heeft hij beloofd om zich over Danny’s gezin te ontfermen – weduwe Cara die op het randje van de armoede balanceert en haar zoontje Jake die nu zonder vader verder moet. Danny droomde soms van ambergrijs, het kostbare walvisgoedje dat sporadisch aanspoelt en de vinder schatrijk maakt. Je weet het nooit, de zee is onvoorspelbaar.

Aan land verkoopt hij zijn vangst aan een hoteluitbater die zeer in zijn nopjes is met de grote kreeften die Hold uit zijn fuiken haalt. De spinkrabben gooit Hold koste…Lees verder