Titel
Springvloed. Seizoen 2
Naar het werk van
Cilla Börjlind Rolf Börjlind
Acteur
Julia Ragnarsson Kjell Bergqvist
Uniforme titel
Springfloden Seizoen 2
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumiere, © 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op de roman De derde stem van Cilla en Rolf Björlind
EAN
5407003481396

Besprekingen

Voor het tweede seizoen van de Zweedse misdaadserie ‘Springvloed’* schreven Cilla en Rolf Börjlind opnieuw het scenario, gebaseerd op ‘De derde stem’, hun tweede boek in de Rönning & Stilton-serie. De hoofdpersonen zijn deels dezelfde. Een moord in Stockholm op een douanebeambte, geënsceneerd als zelfmoord, blijkt verband te houden met een brutale moord op een blinde vrouw in Marseille. De moorden raken zowel rechercheur Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) als Abbas persoonlijk. Mette Olsäter krijgt de zaak toegewezen en vraagt Tom Stilton om hulp. Tien afleveringen.

Over Cilla Börjlind

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arild Vågen

Maria Cecilla Börjlind (Sollentuna, 8 maart 1961) is een Zweeds scenarioschrijfster en schrijfster van misdaadromans.

Biografie

Maria Cecilla Börjlind werd als Maria Cecilla Gemvall in 1961 geboren in Sollentula. Ze is getrouwd met Rolf Börjlind en sinds 1995 schrijft ze samen met haar echtgenoot scenario’s voor televisieseries en -films van onder andere Martin Beck, Arne Dahl en Springvloed.

In 2012 brachten Cilla en Rolf Börjlind hun eerste misdaadroman Springfloden (Springvloed) uit met Olivia Rönning en Tom Stilton in de hoofdrollen, gevolgd door nog vijf misdaadromans met hetzelfde duo. In 2016 werd het eerste boek omgezet in de tiendelige gelijknamige televisieserie en in 2018 volgde een tweede seizoen van tien afleveringen, deze maal gebaseerd op het tweede boek Den tredje rösten (De derde stem).

Lees verder op Wikipedia