Boek
Nederlands

Flikstories : het echte politieleven van een Brusselse commissaris

Flikstories : het echte politieleven van een Brusselse commissaris

Genre:
Agenten spelen een hoofdrol in tal van boeken, series en films, maar wat weten we werkelijk over het echte politiewerk? De taak van de politie is meer dan misdaad bestrijden. De politie is er vooral om mensen te helpen, vaak wanneer die heel kwetsbaar zijn.

Commissaris Christian De Coninck geeft u inzicht in de meest spraakmakende zaken van zijn veertigjarige politiecarrière. Zijn ver
Titel
Flikstories : het echte politieleven van een Brusselse commissaris
Auteur
Christian De Coninck
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Flikstories
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
400 p.
ISBN
9789052400389 (paperback)

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia