Boek
Nederlands
Er zijn hele grote dieren zoals dino's en kleine dieren zoals spinnen. Ontdek van alles over grote en kleine dieren. Met strip, weetjes, spelopdrachten en getekende kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Dieren
Leesniveau
AVI M3, AVI E3, AVI 3, AVI 2
Titel
Groot of klein?
Auteur
Anneriek Van Heugten
Illustrator
Frieda Van Raevels
Medewerker
Marc de Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
39 p. : ill.
ISBN
9789462346215 (hardback)

Besprekingen

Er zijn grote en kleine dieren, maar de kleine zijn in de meerderheid. Allerlei aspecten van dieren rondom het thema groot of klein komen in dit kleurrijke en speels vormgegeven boekje aan de orde. De combinatie van informatieve teksten met strips, leuke tekeningen, kijkplaten, foto’s en doe-opdrachten biedt vele mogelijkheden voor een jonge doelgroep. Het kan worden gebruikt als bv. als leestekst, taalopdracht maar ook bij wereldoriëntatie. De teksten hebben officieel het AVI-niveau M3/E3 (6 jaar) gekregen, maar er staan o.a. veel lange zinnen in. De informatie ligt op het niveau van 8/9-jarigen. Niet alleen wordt er zinvolle informatie aangeboden, ook worden de kinderen op speelse wijze uitgedaagd mee te denken en met oplossingen te komen. Afgesloten wordt met spelopdrachten en een samenvatting van de inhoud plus een register. Maakt deel uit de serie 'Ik lees slim'*. Een aantrekkelijk informatief boekje dat kinderen zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor ki…Lees verder

Weetjes over dieren. Groot of klein?

Een eenvoudig weetjesboek over dieren voor nieuwsgierige eerste lezertjes. Dieren op het land, in de lucht, in het water en van vroeger worden eenvoudig besproken. Bij de informatieve stukjes staan altijd vragen en opdrachten in tekstballonnetjes. De oplossing hiervan is er niet bij, dus een (volwassen) hulplezer is welkom.

Spik en Spek, de muis en de rat van Marc de Bel zijn de gidsen. Tekstjes met AVI-niveau M3 en E3 wisselen elkaar af. De illustraties worden aangevuld met foto’s. Op het einde van het boekje is er plaats gemaakt voor 'spelletjes', maar noem deze gerust 'inhoudsvraagjes'.