Boek
Nederlands

Jules gaat naar school

+1
Jules gaat naar school
×
Jules gaat naar school Jules gaat naar school

Jules gaat naar school

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules mag voor het eerst naar school. Mama brengt hem tot de schoolpoort en dan brengt Jules’ grote zus Marie hem naar zijn klas en zijn aardige juf. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Jules gaat naar school / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355464 (hardback)

Besprekingen

Jules gaat voor de eerste keer naar school. Op heel eenvoudige wijze wordt beschreven hoe Jules dat beleeft. Niet de hele eerste dag komt aan bod, alleen het afscheid. Jules’ zus Marie weet al hoe het allemaal gaat en zij helpt haar broertje. Het is vooral zijn mama die het afscheid best moeilijk vindt. Aantrekkelijk prentenboek over herkenbaar onderwerp in de ook zo herkenbare illustratiestijl van de auteur, met de grote neuzen van de hoofdpersonen. Titels van haar hand zijn al meerdere malen genomineerd door kinder- en jeugdjury’s, ook kreeg zij een Boekenwelp voor een Jules-boekje. Dit oblong hardkartonnen prentenboekje is onderdeel van het taalontwikkelingsprogramma ‘Dag Jules’ van uitgeverij Zwijssen BE. De serie bevat diverse deeltjes waarin het leven van Jules beschreven wordt en telkens blijft dat dichtbij het dagelijks leven van peuters en kleuters. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties