Afhaalbib

Dienstverlening tijdens Coronacrisis

Bib blijft nog zeker tot 8 juni afhaalbib!

De nationale veiligheidsraad besliste dat bibliotheken nog minstens tot 8 juni verder werken met een afhaalsysteem. De bib gaat dus voorlopig en helaas niet open voor andere activiteiten. Je kan wel nog steeds boeken, cd’s en dvd's reserveren op de website van de bibliotheek (www.bibliotheekhalle.be)  of telefonisch (T 02 365 98 60), en afhalen van maandag tot vrijdag tussen 14 en 17 uur. NIEUW! Vanaf zaterdag 23 mei kan dat ook op zaterdag van 10-13u. Heb je geen idee van wat je precies wil? Neem dan telefonisch contact op en we kiezen iets voor jou op basis van je voorkeuren. Inleveren kan nog steeds via de inleverbus. Op dit moment zijn alle materialen verlengd tot eind mei. OPGELET! Vanaf 1 juni geldt opnieuw de gebruikelijke uitleentermijn van 4 weken. De bib van Essenbeek blijft voorlopig nog even gesloten.

We geven jou graag nog enkele richtlijnen mee als je materiaal komt afhalen:

 • Respecteer een veilige afstand bij het afhalen
 • Kom alleen
 • Bedek bij voorkeur jouw mond en neus met een mondmasker of sjaal.

WAT ALS IK VANDAAG MIJN MATERIALEN NIET KAN TERUGBRENGEN?

 • Op dit moment zijn alle materialen verlengd tot eind mei.
 • Vanaf 1 juni geldt opnieuw de gebruikelijke uitleentermijn van 4 weken. Inleveren kan steeds via de inleverbus.
 • Je kan de uitleentermijn steeds bekijken op www.bibliotheekhalle.be in de rubriek ‘Mijn bibliotheek’. Je kan hier inloggen met je ‘Mijn Bibliotheek’-profiel.
 • Als je deze tool voor het eerst gebruikt, maak dan eerst een profiel aan door je te registreren op ‘Mijn Bibliotheek’.

 

HOE LANG DUURT DE AANGEPASTE DIENSTVERLENING?

Wij baseren ons hiervoor op de federale aanbevelingen. Concreet betekent dit dat de bibliotheken onder een aangepaste dienstverlening werken tot wanneer er nieuwe aanbevelingen komen. Het filiaal in Essenbeek sluit. In de bibliotheek van Halle is er wel een afhaalservice voor bibmateriaal dat je vooraf online of telefonisch reserveert.

 

HOE KAN IK MATERIAAL RESERVEREN?

Je kan dit online via onze catalogus www.bibliotheekhalle.be

 • Wanneer je iets opzoekt krijg je op de detailpagina rechts een reserveerknop te zien. Wanneer je deze aanklikt zal gevraagd worden om je aan te melden met ‘Mijn Bibliotheek’- account.
 • Je kan op deze manier gratis 5 materialen reserveren.
 • Je krijgt een mailtje wanneer je bestelling voor je klaarstaat voor afhaling. Je hebt 1 week de tijd om ze af te halen.

Reserveer bij voorkeur online. Je kan ook telefonisch reserveren. Neem je bibkaartje bij de hand en bel 02 365 98 60. Wij reserveren het materiaal dan voor je.

 

HOE HAAL IK MIJN MATERIAAL OP?

 • Je krijgt enkel toegang tot de inkomhal van de bibliotheek.
 • Een medewerker staat klaar op veilige afstand om jouw gereserveerde werken uit te halen.
 • Neem je bibkaartje en dicteer het nummer (barcode) dat op jouw kaartje staat.
 • Wij lenen de materialen uit op je naam. We leggen je pakket op tafel.
 • Blijf bij alle handelingen de minimum afstand van 1.5 meter respecteren en blijf achter de wand in plexiglas. Alvast bedankt voor je begrip en medewerking hierbij.

 

IS ER OOK EEN AFHAALPUNT RESERVATIES IN HET FILIAAL VAN BIBLIOTHEEK ESSENBEEK

Neen. Om veiligheidsredenen beperken we de afhaalservice tot de hoofdbibliotheek van Halle.

 

MOGEN WE ONZE MATERIALEN KOMEN INLEVEREN?

Je kan steeds materialen inleveren via de inleverbus van de bibliotheek in Halle. De box wordt dan 72 uren in quarantaine geplaatst vooraleer deze leeggemaakt wordt door ons. Hou er dus rekening mee dat je boeken niet onmiddellijk van je kaartje zullen verdwijnen wanneer je online je ‘Mijn Bibliotheek’-profiel checkt. Deze worden pas enkele dagen na inleveren van je kaartje gehaald.

 

WAT MET WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN DIE BINNEN DE AANGEPASTE DIENSTVERLENING VALLEN?

Wij zullen geplande activiteiten naar een latere datum verschuiven. We houden jullie op de hoogte zodra nieuwe data bekend zijn.

 

Draag zorg voor jezelf en elkaar en hopelijk zien we elkaar snel weer terug.